Andra mötet

Ja idag var det då dax för andra mötet på EPM, idag var det läkarens  tur att ställa  frågor. Vi gick i genom frågeformuläret och diskuterade olika saker som värk, smärta,koncentrationssvårigheter, depression, sömnproblem,panikångest, mediciner jag äter, diabetesen jag fick under sommaren ja allt som hör till en utmattning. Alla dessa problem och sjukdomar har ju ett samband sa hon,det hänger i hop lite grann.Hon frågade om jag varit deprimerad tidigare i livet och svaret på den frågan var nej. Den har kommit med alla bakslag som blivit efter alla jobbförsök jag gjort, trist men sant. Jag är inte samma människa i dag mot vad jag var förr. I stort sett alltid ett leende på läpparna,glad, positiv, social, men inte nu för tiden. Fast jag äter medicin så har jag mina deppdagar i bland, känner mig sällan glad nu för tiden. Har en ständig oro för hur framtiden ser ut, varför man aldrig blir bättre, ser just nu en stor försämring, Varför ?, ja finns många varför och inga svar. Det var ju inte så man ville att livet skulle bli, men man får försöka ta det som det är. Jag som aldrig var hemma och var sjuk förr.

Fick även svara på en ny enkät om depression, hon undersökte mig grundligt och noga, det var bra, många läkare gör ju inte det, bara skriver ut lite medicin och ger en sjukskrivning. Några svar på allt får man ju inte förrän dom pratat i hop sig och diskuterat olika behandlingar. Det är fortfarande två möten kvar.Det tar oerhört på krafterna att sitta och prata så länge med läkaren, ca 1,5-2 timmar. Jag mår inte alls bra idag, känner mig deppig och vill just ingenting, blev nog inte bättre av att sitta och diskutera med läkaren, får en känsla av att det inte kommer att gå bra med framtiden, jag hoppas inte den känslan stämmer.Nu är jag såå trött och slut, har jätteont i ländryggen och knäna, har inte sovit bra inatt tack vare ryggen så nu intar jag soffan och vetekudde under ryggen och hoppas på att värken försvinner.

Ha en trevlig kväll, kram

7 reaktioner på ”Andra mötet

 1. Åh vad jobbigt när du känner att det inte känns bra inför framtiden. Hoppas så att de kan hjälpa dig att må bättre. För vi måste tro att det blir bättre. Jag brukar alltid tycka det är väldigt energikrävande att sätta igång nya processer, men sen när det är igång så lättar det och känns bättre. Kram på dig!

  Gillad av 1 person

 2. Åh, jag känner verkligen med dig. Det kan givetvis bli mycket bättre. Mycket, mycket bättre! Men just idag tvivlar även jag så jag förstår din uppgivenhet. Imorgon (eller någon annan dag framöver) kommer det kanske kännas bättre. Sedan bättre och ännu bättre. Ta hand om dig ❤

  Gillad av 1 person

 3. Åh vad jag känner igen mig den där känslan av att tro att man aldrig kommer att bli bra igen. Det känns så himla hopplöst att må så dåligt att man inte orkar med något roligt som skulle kunna fylla på energin. Att inte orka umgås med andra är något som jag ofta ofta brottas med också. Men jag tror ändå att det kan bli bättre än som du mår just nu. Det går hela tiden i cykler det där med tillfrisknandet. Förra våren blev jag sådär otroligt mycket sämre jag med. Under väldigt lång tid och det var så himla jobbigt att få ett sånt bakslag som pågick i månader. Men nu mår jag lite bättre och tror att du också kommer att göra det snart. Stor kram till dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för kramen :), skönt att du mår lite bättre nu, ja det är drygt när det går upp och ner hela tiden. Hoppas jag också kommer dit snart. Var hos kuratorn precis och det var så skönt att höra att hon förstod. När man ser tillbaka och ser hur jag jobbat och slitit som en galning hela livet, så hon tycker inte det var nåt konstigt att jag satt där. skriver ett inlägg om det senare. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s