Tredje mötet på EPM

Helt galet trött efter mötet, man blir helt cocco i huvudet efter samtalen, sen ska man orka köra hem. Dom frågar varje gång om man klarar av att köra hem. Dom vill att man sätter sig och vilar innan man far hem, men själv vill man hem så fort som möjligt.

I alla fall så blev det ett bra möte hos kuratorn, vi gick igenom hela mitt liv, hur det sett ut från barndomen och framåt. Hur jag har hållit på och jobbat och slitit med både ordinarie jobb, extrajobb, ungar hem och så vidare. Hon förstod mig verkligen och hon tyckte inte det var så konstigt att jag hamnat i denna situation . Jag sa att jag var väldigt orolig och frustrerad att det inte hände nåt i återhämtningen. Men hon sa som jag säger kroppen har fått nog, den demonstrerar hej vilt. Man måste acceptera att det är så här och inte belasta kroppen mer än vad den orkar, men jag tycker knappt jag gör nåt. Hon sa också att tre år är ingenting när man jobbat så hårt i så många år som jag gjort. Det tar oftast lika lång tid att bli frisk som det tog att bli sjuk, och i mitt fall är reserven också slut och det tar oerhört lång tid att bygga upp i gen. Man kommer att bli friskare men kanske aldrig fullt frisk. Många blir kanske fullt friska men inte alla.

Dom säger inte så mycket vad dom tänker göra under samtalen, det kommer sen med sista femte samtalet. Då talar dom om vad dom kommit fram till  och eventuella behandlingar.

Ja vad ska man säga om detta, ska man  skratta eller gråta, så som jag ser det så känns det som att det kommer att bli några år till som sjukskriven. Det känns absolut inte roligt på nåt sett. Men det är väl bara att acceptera, det är inte jag som bestämmer längre det är min kropp. Som hon sa tre år är ingenting som utmattad, herregud känns som en evighet för en annan som aldrig var hemma och var sjuk.

Nu blir det vila resten av kvällen

Ha en skön kväll, Kram

6 reaktioner på ”Tredje mötet på EPM

 1. ”Det tar tid” är inte precis vad man vill höra. Men till viss del kanske en tröst ändå eftersom man eftersom man gärna funderar på vad som är fel när inget händer. Hoppas att du får ett bra upplägg lite senare.

  Gillad av 1 person

  1. Ja får hoppas det, det tar tid det har man ju fått höra ända sen man blev sjuk, 🙂 men i min värld så har det tagit galet för lång tid redan. Men det är acceptansen som behövs och den har jag haft problem med i stort sett hela tiden. Jag är väl lite trög 🙂 som inte accepterar :). Vi får se vad dom kommer fram till, det får tiden utvisa. 🙂

   Gilla

 2. Åh, den där tiden… Jag har funderat på hur lång tid jag ”jobbade” på att bli sjuk men får inte fram något svar. Det jag vet är att det är två år sedan jag åkte in till vårdcentralen pga ihållande hjärtklappning. Då hade jag haft det i ca tre veckor, men något måste ju ha lett fram till att hjärtklappningen startade överhuvudtaget. Jag har nu varit hemma i fyra månader och förväntas börja arbetsträna nästa vecka. Upp i sadeln sade någon och min ångest skruvades upp ytterligare.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är svårt att minnas riktigt, kuratorn frågade mig med idag, för jag sa att det började redan sommaren 2013 att jag inte återhämtade mig alls den sommaren. Då frågade hon om jag hade några andra tecken men inget jag kan minnas, men jag sa ofta att nu går jag på reserven igen och det sa jag i rätt många år. Så det kanske satte igång redan för många år sen när reserven gick igång. Men inte ens då lyssnade man på kroppen utan bara körde på , helt galet. Det är säkert samma för dig och hjärtklappningen, nånting måste ha gjort att du fick det, men det är så svårt att minnas. Usch det är inte snällt att säga så, upp i sadeln igen, dom skulle bara veta vad som sätts igång i kroppen när dom uttalar sig så. Ja när jag er tillbaks nu så är fyra månader ingenting, så ta det väldigt försiktigt, gör bara det du orkar, det är sååå lätt att trilla tillbaka. Jag trodde jag skulle vara tillbaks på heltid redan efter ett par månader, men shi fick jag. Kram och lycka till. ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s