En liten glimt av hopp

Vaknar till ännu en hoppfull dag, har dessutom fått sova hela natten.Det känns väldigt skönt att slippa känna sig deprimerad som jag varit en längre tid innan jag började må bättre. Man känner sig lite gladare och börjar känna sig som den gamla glada Helena man en gång var. Vet inte riktigt vad det beror på, men kanske var det det som kuratorn nämnde att det tar mycket längre än tre år att bli frisk, tror stressen i kroppen släppte lite då. För jag berättade att jag var stressad över att inte bli frisk nån gång. Jag tror acceptansen kom ett steg närmare där faktiskt, jag trodde att jag accepterat läget fullt ut, men så var det nog inte, det nämnde även sjukgymnasten på sista mötet att jag inte accepterat ännu, hon hörde det på mig när jag pratade, även om jag tyckt att jag accepterat. Men dom ser det här med annan synvinkel och det är det som var tanken med det hela, att berätta sin historia för fyra olika personer. Dom ser det från en annan synvinkel än sig själv. Det kanske finns ett litet hopp ändå :), men det är väldigt lätt att tappa hoppet när man inte mår bra. Att känna sig deprimerad är fruktansvärt, usch så hemskt det är, är så skönt att nu slippa denna känsla, hoppas på att den inte kommer tillbaka. Sen att kroppen är som den är och inte orkar det är en annan femma, hoppas på bättring där med så småningom. Det går ju inte att stressa på tillfrisknandet.

I går tog jag en promenad på trettio minuter och var ganska slut när jag kom hem, trodde jag skulle känna av det idag, men faktiskt så gör jag inte det :). Det känns riktigt bra. Jag hoppas nu på att jag är på rätt väg. Nu tar jag dagen som den kommer och gör bara det jag känner för och det kanske gör att man mår lite bättre :). Har några dagar suttit ute och bara lyssnat på fågelkvitter i solskenet. Det är ju meditation för hjärnan :). Läst lite i en bok som heter deprimerande enkelt av Karin Isberg, en ganska bra bok faktiskt, kan rekommenderas, har lånat den på biblioteket. Känns även där skönt att kunna läsa lite igen, det kunde jag inte under hela första året som sjuk, man var som bomull i hela hjärnan av all hjärndimma man hade. Kan ju inte läsa längre stunder nu heller, men tar lite då och då. Vissa dagar blir det för mycket för hjärnan, då får man låta bli några dagar att läsa både bloggar och böcker.

Nu inväntar jag solen och hoppas att den tittar fram lite under dagen, medans jag gör det så sitter jag vid brasan och myser med hundarna.

Ha en jättetrevlig dag allesammans, Kram

2 reaktioner på ”En liten glimt av hopp

  1. Jag har också försökt samla energi i solen den här veckan. Får väl erkänna att det gått sådär. Kräksjukt barn, ihållande egen bihåleinflammation och luftvägsinfektion + vanliga gamla utmattningen och stress för läkarbesök igår. Blev lite för mycket på stressidan jämfört med vad solen gav. Men allt jag orkar göra får vara ett plus just nu när det är så mycket annat. Ta hand om dig!

    Gillad av 1 person

    1. Men usch det lät inget vidare, hoppas ni kryar på er ordentligt. Hoppas läkarbesöket gick bra :). Ta hand om er nu och ha en jättetrevlig helg med mycket vila. Kram ♥

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s