En enorm hjärntrötthet

Ja det är precis så det är just nu. Åkte till rehab som vanligt i morse, till gymmet. Fick yrsel redan på väg dit, lite otäckt att köra bil med yrsel, men vad ska man göra, måste ju åka till rehab och följa planen. På gymmet orkade jag bara fem min på cykeln, allt gick i slowmotion, alltså vad jag än skulle göra så var jag tvungen att titta på mitt papper och verkligen tänka efter vad som stod där, helt sjukt vad hjärnan blir så mycket sämre av bakslag.

Har inte haft sån här hjärntrötthet på månader, samma med yrseln har jag inte heller haft på typ 1,5 år. På en veckas arbetsträning så försämras kroppen på detta sett, det gör mig bekymrad faktiskt. Har tidigare kunnat arbetstränat och jobbat 25% och upp till 50 % i några månader innan jag rasat ihop i en panikattack och ner på ruta ett igen. Att på en futtig vecka bli i så dåligt skick igen gör mig riktigt bekymrad, har ju trots allt varit hemma ett helt år denna gång på heltid, lik förbaskat går kroppen sönder på en vecka. Visst trodde jag att det skulle bli tufft med detta schema, man måste trots allt försöka. Det är nog kanske så att efter varje bakslag så blir återgången tuffare, jag vet inte. Kroppen reagerar väldigt starkt denna gång, med yrsel, illamående, hjärtklappning och kroppen blir alldeles skakig av  minsta överbelastning.

Är i alla fall riktigt stolt över att denna gång säga ifrån och lyssna på kroppens signaler direkt, så det inte blir som tidigare, det vill jag verkligen inte denna gång. Man har lärt sig nånting av denna resa i alla fall :). Jag vet att det är otroligt svårt att lyssna på kroppen, för att man vill så förbaskat att det ska fungera, man vill för mycket. Jag tänkte förr hela tiden att ok det blev ingen bra dag idag, blir säkert bättre imorgon och så höll jag på tills det åter igen bara slog tvär stop. Kan bara åter igen säga att det är viktigt att lyssna på kroppens signaler, kör inte över kroppen igen, det är inte värt det.

 

Men inget mer sånt för mig nu, bara acceptera att det är så här nu och gå vidare. Fortsätta med mindfulness, meditation, yoga och nog så viktiga skogspromenader. Fortsätta vila och återhämta sig och hoppas att kroppen nu återhämtar sig bättre och fortare denna gång, när jag nu stoppade i tid. Efter denna dag och lite bloggläsning så känns hjärnan väldigt seg, klarar knappt av att läsa ett recept.  Märker nu idag att kroppen och hjärnan inte alls hänger med. Har inte orken till nånting just nu, på sin höjd en hundpromenad.

Lite trist är det att ha tappat all kapacitet som jag haft sista veckorna, nu tar jag mig inte för nånting längre. Orkar varken städa el tvätta nu igen, men vila och återhämtning så blir det nog bra till slut. Detta var mitt sjätte bakslag på jobbet, men nån gång ska jag lyckas :).

En dag i taget :), kram till er alla och ta hand om era kroppar.

6 reaktioner på ”En enorm hjärntrötthet

 1. Hej Helena! 😊 Vad skönt att höra att det gick bra för dig att komma hem från gymmet idag. Det är otäckt att köra bil med yrsel.. Hoppas det är något tillfälligt att du blivit sämre, förhoppningsvis blir du piggare igen nu när du slipper tänka på arbetsträningen.

  Ha det så bra, så hoppas jag vi ses på onsdag igen i gymmet! 😊

  /Therese (från EPM, med mamman som varit (fortfarande är…?) utbränd).

  Gillad av 1 person

  1. Hej kul att du hittat hit, ja det gick bra hem, men det känns inget vidare att köra bil med yrsel och hjärndimma . Jag hoppas också att det går fortare denna gång , då jag klarade att bryta i tid :). Men hjärntröttheten är enorm idag, riktigt drygt, kanske har att göra med jag tränade så kroppen reagerar, man vet inte. Vi ses garanterat på onsdag om inget annat händer :), ha det så bra så länge och hälsa mamma att ta det lugnt :). Kram

   Gilla

   1. Det kan säkert vara en blandning av alltihop, som fick dig att bli så dålig igen. Att helt plötsligt börja arbetsträna och samtidigt pendla till och från rehab flera gånger i veckan.. Näe, jag förstår att kroppen sa ifrån! Jättebra att du sa ifrån i , så det inte blev ännu värre..! 😊
    Mamma är duktig på att läsa av sin kropp, hon vill mer än vad hon orkar – som de flesta. Men alla vi barn är vuxna så hon har liksom inga plikter, de (hon och hennes man) kan göra vad de vill när de vill. 😊 Nu är det ju istället mina barn hon vill göra så mycket med, men inte alltid orkar. Fast jag tycker det är bra på ett sätt, så de alla får längta lite efter varandra!

    Hoppas du får sova i natt och vaknar lite klarare i huvudet! 😊

    Kram och godnatt!

    Gillad av 1 person

   2. Ja det blev ett tufft schema på en gång, lite stolt är jag över att jag bromsade i tid denna gång :), det är inte värt att hamna på ruta ett igen som så många gånger innan. Det är bra att hon lärt sig att läsa av kroppen, börjar lära mig jag med, men det har varit samma för mig med man vill mer än man orkar,typ hela tiden, men man har lärt sig bromsa nu. Man får helt enkelt acceptera att det kommer ta längre tid än så här, fortsätter kämpa :). Det är klart att det är härligt med barn barn, då vill man säkert massor, längtar tills jag får egna :). Underbart med barn, mina är också vuxna nu och klarar sig själva :). Ja hoppas jag med, brukar inte vara så svårt nu då jag äter sömntablett till natten :), men det ska jag väl inte göra i all evighet :). Kram och godnatt 🙂

    Gilla

 2. Du gör vad du kan och kämpar på. Det är bra! Heja dig! Förstår att det är superjobbig situation du befinner dig i. Vet allt för väl hur det! Man vill så mycket men så säger kroppen och knoppen nej… man blir frustrerad och det tar så oerhört mycket energi! Men, du, vännen, kämpa på precis som du gör. Men gör det med försiktighet! Lyssna på kroppen och knoppen! Ha det gott, vännen!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s