Blandad vecka

Ja det kan man säga, har varit väldigt trött sista två,tre veckorna, men att få valp kostar energi så det är inget konstigt. I måndags kände jag mig riktigt risig, deprimerad, ledsen, grät i omgångar, mådde allmänt skit. Antagligen på grund av tröttheten, men även att jag på jobbet fick bekräftat att jag inte skulle få arbetsträna på det stället jag gått en massa utbildningar för under hösten. Varför gör arbetsgivaren så här, stressar skiten ur en, för stressad var jag att inte klara av dessa utbildningar. Sen bara skiter i det, suck. Fick några nya symtom som jag tidigare inte haft under dessa år pga av stressen.

Sa åt dom ändå att jag ville veta ett par veckor innan vart jag skulle vara så man slipper oron. Försöker att inte tänka så mycket på det nu, men tankarna kommer ibland ändå.

Igår och idag har jag känt mig piggare på förmiddagarna, det känns skönt,slagit in lite julklappar, bakat mjuk pepparkaka mm.Städningen har man lagt ner, det blir jul ändå, vanlig enkel dammsugning räcker bra, tänk så man höll på förr, torkade ur varenda skåp och tokstressade så man var helt slut på julafton,helt galet. Nä slutstressat till jul är det sen tre år tillbaka, tål överhuvudtaget inte stress längre alls. Skönt att vara klar med julklappsinköpen, blev lite sen i år pga att orken tröt lite. Igår kom barnen hem och käkade julgröt och skinksmörgås, det gillar dom :). Dottern ska ju resa upp till Sundsvall väldigt tidigt på julaftons morgon, hon flyttar ju upp dit nu den 1a januari, då hon fått jobb på ett bageri där :), och att killen hennes bor där med :). Bara inse att barnen börjar bli stora ,nu flyttar yngsta barnet hemifrån med :).

Blev ledsen och sorgsen över att läsa att en av mina bloggvänner blivit nekad fortsatt sjukpenning, det är för bedrövligt hur lagar och regler är. Man blir bedrövad över hur dom beter sig mot oss sjuka. Sånt är det minsta man behöver som utmattad, att behöva bli stressad och uppjagad av nekad sjukpenning. Man har ju haft det lite i tankarna redan att det kan hända en. Det verkar tyvärr vara rätt vanligt just nu, vad jag läst och hört. Man blir bara rent förbannad hur dom uppför sig. Hur man ens kan gå på sjuka på det viset som dom gör. dom har inte en jäkla aning om hur det är att leva med utmattning, vilket är förbaskat synd. Det tar otroligt lång tid att friskna på sig någorlunda. Har ju själv varit sjuk i tre år och är långt ifrån bra ännu. Man orkar fortfarande inte vara aktiv hela dagarna ännu.

Ha nu en fin kväll, kram

2 reaktioner på ”Blandad vecka

 1. Men vilken arbetsgivare.. vad irriterad man blir! Hoppas det löser sig tillslut så det passar dig! 😊

  Ja, det där med sjukpenning… Jag fick reda på denna vecka att jag blev beviljad! MEN, det var nog bara tack vare att jag ringde upp och frågade hur det gick. Innan hon hann fråga något så sa jag att läkarintyget var lite otydligt.. Att allt som står stämmer, men att det är p.g.a. mina diskbråck det bestämdes att jag skulle bli sjukskriven – inte för fibromyalgin som läkaren skrivit överst. Berättade också att min rygg är så ond att jag hoppar på kryckor.

  När jag pratade med henne i Tisdags denna vecka sa hon att jag klivit beviljad de 90 första dagarna (till 29/1, läkaren sjukskrev mig till 15/2 på 50%) men att de sedan måste ha papper på chefen vad man ska kunna göra för att underlätta.
  Kände mig nervös inför detta och ringde chefen och, precis som jag sa till hon på FK, sa han att vi redan gjort en massa för att underlätta.. Man kan liksom inte göra något med mitt yrke än vad jag redan gör.. 😉
  Iaf, så fick jag ett brev igår från FK med min nya handläggare (det verkar vara olika efter x antal dagar?) som jobbar här i länet och hon hade beviljat hela min sjukskrivning, till mitten av Februari.. Blev såklart glad men lite fundersam. Tyvärr var hon ledig till efter Jul, så jag får ringa då. Ha ha, och idag fick jag från den första handläggaren det där pappret som chefen ska ha eftersom jag inte är beviljad mer än 90 dagar… Hmm… Man blir ju gråhårig av förvirring!

  Näe, ska försöka släppa det där och förskola njuta av Julen. Blir en lite annorlunda Jul för dottern har vinterkräksjukan – spydde massor natten mellan Onsdag och Torsdag, nu har hon slutat, nu kommer det från andra hållet istället… 😁 Men Jul blir det ju iaf!

  Kraaam till dig och God Jul!!
  /Therese

  Gillad av 1 person

  1. Men stackarn inte kul med vinterkräksjuka, hoppas ni klarar er. Här blev vi sjuka i det för några år sen, då vi klädde granen så insjuknade vi tre st inom en timme, det var inget vidare kul :(. Fick kasta allt julgodis vi bakat på dagen :), ingen ville väl äta det :). En av våra värre jular :). Ja visst är reglerna krångliga på F kassan, fattar ingenting fast han förklarar. Det är inte lätt när man har koncentrationsproblem och förstå nåt. Men har i alla fall till februari ut, sen får vi se, ska ju arbetsträna inom den perioden med :). Trist att du måste gå med kryckor när du har så ont i ryggen, jobbigt. Ja nu får vi glömma våra jobb och allt annat och fira lite jul :). Hoppas ni får en fin jul nu utan en massa sjukdomar. Stor kram och god jul till er 🙂 ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s