Förstår inte min trötthet

Jag gör inte så mycket på arbetsträningen men är ändå så himla trött, fattar inte vad som är fel. Har nu sovit en 40 minuter på eftermiddagen, men är ändå så trött. Förr när man somnade till tio minuter på eftermiddagen då var man pigg sen, men inte längre. Kanske kan det vara hundpromenaderna direkt när man kommer hem, vad vet jag, men hundarna måste ju ut, och jag gillar ju att promenera, men allt är ju ett sammanhang, åker hemifrån halv nio, är hemma 12.15 sen ute till ett. Visst är det ett antal timmar man är aktiv, men. Man tycker att det borde fungera, jag vet inte alls vad det beror på och det stör mig, vill inte vara så här trött. Vill kunna orka göra nåt när jag kommer hem efter min vila, men oftast gör jag inte det. Måndag, tisdag var det inga problem, men dessa två dagar så har det varit så. Har pratat med mannen att han kan prova komma hem på lunchen och ta hundarna en vecka, så får vi se om jag blir nåt piggare då. Man får prova sig fram hela tiden.

Ja man får väl se vad som händer, Kanske kan det vara sköldkörteln ändå vad vet jag, hoppas dom tar prover på dessa knutor jag har så får man se om det leder nånstans. Jag tycker mig ha blivit betydligt tröttare nu än en del av mina andra arbetsträningar då jag ändå klarat ganska många veckor utan att stupa direkt. Ibland har jag inte rasat förrän jag ökat på till fyra timmar, då har det inte gått mer än ett par tre veckor så rasar allt.

Det är detta jag har så svårt att acceptera, att bli så förbaskat trött så fort, man vet inte vart felet ligger. Varför funkar det inte riktigt som man vill. Jag hoppas innerligt att det blir bättre med nya sömntabletterna. Bara acceptera och släppa att det är så här nu, det blir bättre.

Ha en fin kväll, kram

10 reaktioner på ”Förstår inte min trötthet

 1. Hej Helena! Jag känner så igen mig. Svårt att acceptera läget, lika jobbigt varje gång med bakslag. Att vilja så mycket, men inte kunna……..
  Du kanske har användning för min piano-musik?
  Många som hört mig pratar om att de upplever en stressreducerande effekt, att de blir lugna och fokuserade. Andra pratar om att musiken öppnar deras hjärtan.
  På Spotify och I-tunes finns sju album med lite olika karaktär. Bara sök på ”Ragnhild Maria Mao”
  På Youtube finns t ex detta:

  Mvh
  Ragnhild Maria Mao

  Gillad av 1 person

 2. Jag blev väldigt trött ett tag i höstas, och var till läkaren extra för det. Visade sig att jag låg på gränsen för B12. Kanske vore värt att kolla? Tyckte jag blev lite piggare av tillskott av det i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Ja kanske skulle kolla upp det, äter rätt mycket vitaminer men inte just det. Så mycket prover som dom tagit tycker man ju att dom borde se om man har brist på nåt.

   Gilla

 3. Hoppas så att det ska funka för dej nu, håller tummarna. Kräv inte för mycket av dej själv, koncentrera dej på att du ska orka med arbetsträningen nu, tids nog orkar du mer. I början av min sjukskrivning läste jag mycket om utmattning och konstaterade att man får vitamin- och mineralbrist vid långvarig stress, därför gjorde jag en kroppsscanning vid en näringsterapeut med ES-Teck, en metod där du får veta om du har vitamin- och mineralbrister, PH-värdet, kolesterol , fett% ,vätske%, om du håller på att utveckla typ2 diabetes samt tarmproblem. Man håller endast händer och fötter på metallplattor och har en elektrod i pannan och en pulsmätare på fingret, en mängd data kan man sedan avläsa på datorn. Man kan också mäta stressnivån, det ser man på kortisolet som är stresshormonet. Läkare kan nog ha denna metod också. Jag fick sen en del preparat av henne som kommer från växtriket, inga mediciner. Mediciner har jag inte tagit alls. Ta väl hand om dej ❤️

  Gilla

  1. Oj vilka grejer det finns :), diabetes 2 har jag redan fick det för lite mer än ett år sen. Blev inte förvånad av det då jag gick upp 17 kilo av en medicin, sen orkade jag inte motionera, så det blev helt galet. Sen har vi mycket sånt i släkten med. Men nu har jag lyckats gå ner 11 kilo :). Vitaminer käkar jag mycket har gjort i många år, extra magnesium och D vitamin. Man försöker nu bara acceptera läget och inte oroa sig i onödan 🙂 och hoppas att allt blir bra till slut :). Nu ska vi fara till Sundsvall med ett flytt lass :). Kram

   Gilla

 4. Hej! 😊 Härligt att höra att arbetsträningen gått bra hittills. Kanske är du trött för att det är en omställning, inte för att det är så jobbigt.

  Då har jag varit på min första booster-träff. Det gick bra, men kände mig lite irriterad efteråt faktiskt.. Jag tog upp detta med ME/CFS. Hon lät faktiskt lite irriterad när jag pratade om det. Det var minsann ingen diagnos de ställer där på EPM, och att det är blandade åsikter om vare sig det existerar. Det gjorde mig lite ledsen, vad jag läst mig till har mellan 60-70% av alla med fibromyalgi även ME. Fast det sa jag inte.. 😉 Men med tanke på hur många med fibromyalgi som kommer dit, så tycker jag de borde läsa på och bli införstådda av denna sjukdom!

  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja visst är det märkligt att dom inte nästan vill höra om denna diagnos. Jag tog själv upp det på första mötet med läkaren, men hon ville inte lyssna riktigt. Det lät inte som att det fanns en sån diagnos riktigt och att det är svårbedömt. Men men det är ju mer vanligt än man tror, tror jag. Det är samma med utmattning egentligen, ibland tycker man att dom behöver vara mer pålästa om ämnet överlag. Det kommer nog dom behöva så många sjuka som det nu är och förblir verkar det som. Trist att det inte blev så bra på sista mötet, men för mig känns det ändå ganska skönt att vara klar där nu :).Har ju bara det mötet kvar jag med i mars nån gång. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s