Det fortsätter att gå framåt

Åker till jobbet med ett leende varje dag nu mer, så skönt att det äntligen fungerar, och att jag även har energi kvar när jag kommer hem.

Symtomen minskar sakta men säkert, bara en sån sak som att kunna lyssna på musik, har inte hänt på 3,5 år. Har inte klarat av det alls, jättejobbigt. I tisdags slog jag på spotify och körde lite step up och cykling här hemma, rätt nice faktiskt :). Livet återvänder sakta men säkert. Koncentrationsförmågan är bättre, kan ta in lite mer av det folk pratar om, minnet är något bättre men långt ifrån bra, och det tror jag väl tyvärr kommer att bestå, det får tiden utvisa :). Likaså stresskänsligheten den är lika som tidigare, därför så skönt att fått ett stressfritt jobb där jag kan jobba i min takt. Det som fortfarande är ett stort problem är sömnstörningarna, måste fortsätta ta mina sömntabletter för att kunna få sova ordentligt, men det får vara så nu, det är ju inte förrän sista månaderna som jag verkligen sover ordentligt hela nätterna och det är väl då man börjar läka ordentligt. Men är fortfarande inte utvilad när jag vaknar, tar sin tid att vakna till. Värken i kroppen är betydligt mindre, tidigare hade jag ont dag som natt varje dag, och det om nåt tar enormt med energi. Fortsätter gå på zonterapi var åttonde vecka ungefär, det är väl gränsen innan jag börjar känna av värken igen, men fortfarande inte alls som tidigare, vilket är otroligt skönt.

Idag har jag klarat av att plocka och städa undan lite efter jobbet, tog en långpromenad med hundarna, sen la jag mig och somnade en stund :), sen är jag som ny och kan fortsätta lite till. Nu blir det mer den normala tröttheten som går att vila bort, så skönt att man börjar märka större skillnad. Känns som det finns flera grader av olika trötthet när det gäller utmattning.

Fortsätter ta hand om mig och prioriterar mig själv först, det hände ju aldrig tidigare, fortsätter promenera, meditera, träna, gör andningsövningar flera gånger varje dag vilket jag tror är det viktigaste av allt, att andas på rätt sätt. Har tagit det som en vana att göra det när jag åker till jobbet varje morgon :). Det är bra att ha rutiner, då blir det oftast av, annars är det lätt att glömma. Men det tar sin tid att få in rutiner med :), det är absolut inte lätt när man är som sjukast.

Ta hand om er allesammans och kämpa på, ha en fin kväll, kram

4 reaktioner på ”Det fortsätter att gå framåt

 1. Är så glad för din skull att det fungerar, det går framåt sakta men säkert. Bra att du vilar och gör det du mådde bra av under sjukledigheten också, meditation och andningsövningarna t.ex. Koncentrationen hade jag länge problem med fast jag började jobba, fick stanna upp många gånger och fundera: Vad var det jag skulle göra nu? Men om man bara accepterar det och tänker att det blir nog bättre sen så går det. Jag vilar ju inte varje dag längre när hag kommer hem, men det kommer sämre perioder, t.ex. om det händer något annat jobbigt i livet då kommer minnesproblemen och tröttheten tillbaka för en tid, men då är det bara att acceptera och vila mer. Det ger nog med sej efter en tid igen. Man får acceptera att det kommer svackor men med tiden blir dom lättare och man sjunker inte så djupt. Kämpa på och ta väl hand om dej 💕❤️

  Gillad av 1 person

  1. Tack :), ja känner ju att det hjälper mig framåt ändå :). Koncentrationsproblemen kommer nog hänga med ett bra tag till, även om det blivit bättre :), men det får man räkna med. Får med stanna upp i bland och fundera på vad jag skulle göra haha, det blir så ibland. Men nu när man accepterat så är allt ändå mycket lättare att hantera :). Svackor kommer man nog ha ett bra tag till, men det känns ändå bra nu att man kommit en bit på vägen, förhoppningsvis utan ett till större bakslag :). Jag kämpar på :). Ta hand om dig med, kram ♥

   Gilla

 2. Jag blir också så glad för din skull❤❤❤
  Vad härligt att känna att du åker till jobbet med en så positiv känsla och att du har energi kvar när du kommer hem.
  Vad skönt att du nu har arbetsuppgifter där du känner att det fungerar för dig.
  Det går framåt för oss alla även om det går med myrsteg.
  Jag kände en härlig känsla av framtid igår.
  Jag vill framåt och må bättre.
  Det gäller bara att balansera den känslan med det nu som råder än med mycket matthet, en hjärna som fort blit trött och en kropp som inte orkar så mycket fysiskt än.
  Men jag är glad att jag är kvar och känslan av att jag äntligen känner en väg fram är obeskrivlig.
  Hoppas du får en fin helg🤗
  Tack för att du fortsätter att skriva och dela med dig.
  Kram från
  Annica❤❤❤

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att du ändå kunde känna känslan av framtid, det är ju positivt framåt :).Balansen är ju å otroligt svår,men nu har jag en bra balans, det blir inte några direkta små bakslag längre, det är väl så att man lärt sig tyda kroppens signaler bättre :). Man har tappat hoppet många gånger och trott att man inte riktigt kommer bli frisk, men nu finns det ändå hopp :). Sen att arbetsgivaren gett mig andra uppgifter så jag har en rimlig chans att komma tillbaka, det är jätteviktigt att dom med gör sitt jobb. Men har kämpat med det över tre år, så nu äntligen har dom väl fattat 🙂 att dom måste göra något. Men läkare, Fk och facket har legat på med, har hela tiden haft alla på min sida vilket är otroligt skönt :). Tycker det är viktigt att skriva även när man blir bättre och piggare :), inte bara dom sämre dåliga dagarna. När jag blev sjuk så sökte jag mycket information om just detta, hur lång tid kommer detta ta ?, symtom ?, blir man någonsin helt bra ?, är det normalt med bakslag ? ja det var många frågor man hade och letade efter. Man hade ju ingen aning om vad detta var man drabbats av, hade aldrig hört ordet utmattningssyndrom heller, bara ordet utbränd. Sista året har jag jobbat mycket med mig själv vilket tror jag gett bra resultat nu :). Gjorde inte det tidigare, då försökte jag vila bort detta, men till slut så var jag så trött på att det inte gav resultat, man var lika trött hela tiden fast man vilade :). Läste på lite mer om vad som är bra, fick min rehab och här är jag nu :), även om jag inte är fullt frisk ännu så märker jag stor skillnad :). Du kommer hit till slut du med :)♥ du är på god väg :).
   Hoppas du med får en fin helg, kram Helena ♥♥♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s