Stresspåslag

Det kan man lugnt säga att jag fick i torsdags när jag gick in på mina sidor och läste ett beslut om att min sjukpenning gick ut den 20 mars och ett nytt läkarintyg ska in, WHAT, ingen som helst info om detta. Jag tänkte för mig själv, vad är detta, varför sitter man med på ett möte och godkänner sjukskrivning tom september och sen skickar ut nåt sånt här. Jag slängde fort som sjutton iväg ett mail till min handläggare, provade även att ringa,men inget svar. Men klockan var ju runt 15.40 så chansen att få svar idag var ju liten. Men jag fick sånt stresspåslag av detta, mådde skit i hela kroppen, skakade invärtes som jag brukar när jag blir stressad, kroppen lägger av, blev helt slut på kort tid. Kroppen reagerar verkligen när man blir stressad, blir verkligen dålig. Jag ville verkligen ha ett svar på detta, så provade ringa kundcenter, ja vad ska man säga 263 personer före i kön och 35 minuters väntan i telefon, helt vansinnigt för att få ett svar som att, du får kontakta din handläggare, ja herregud vilken sörja. Kollade extra på läkarintyget flera gånger och där såg jag ett fel, hon hade kryssat fel 75% istället för 25%, då tänkte jag att då är det väl därför dom vill ha nytt intyg. Bara ge upp och får se om jag får ett svar på fredagen och det fick jag, redan 7,50 hade jag fått mail av min handläggare.

Han skrev att jag inte behövde komma in med nytt läkarintyg och utbetalningen gjordes manuellt denna gång pga arbetsträningen, jaha ok bra :). Han har godkänt mitt läkarintyg trots en felskrivning av läkaren :), han förstod att det var ett skrivfel så godkände det ändå :).  Så det känns skönt,men det är inget roligt att känna så här, man blir akut dålig av stress.

Annars flyter allt på som vanligt, känns skönt att man har lite ork kvar när man kommer hem, man tar för sig mer nu, får lite saker gjorda, men fortfarande vilar jag varje eftermiddag, ibland somnar en stund. Väldigt skönt att inte ha den tröttande känslan i kroppen hela tiden.

Var ute i trädgården i dag och krattade lite, då blev jag väldigt trött ganska snart, trädgårdsarbete tar väldigt på krafterna fortfarande, så då la jag av för dagen, tar nya tag imorgon igen. Vill inte ta ut mig utan avbryter när jag känner att jag blir trött.

Även skönt att jag klarar av längre promenader nu utan problem och orkar även mer på gymmet, det är skönt nu att man känner att det går framåt, inga tendenser till bakslag alls, det kunde man känna tidigare.

Ha en fortsatt fin helg, kram

4 reaktioner på ”Stresspåslag

 1. Vad fick du göra i början på gymmet? Efter att ha följt din blogg ett tag så känns det lite som om gymmet hjälpte dig att få mer energi och att vända utmattningen? Skönt att du har en handläggare som vågar ta beslut trots fel i läkarintyget. Guld värt.

  Gillad av 1 person

  1. När jag började på rehab gymmet så cyklade jag tio min som uppvärmning,men det var knappt jag orkade det då, sen var det lite maskiner för armar, rygg, ben, pilatesbollen, fick börja med tio övningar på varje men det var för mycket, fick minska till fem,sju på varje. Sen fick jag sakta, sakta öka i den takt jag orkade. Man får inte ta ut sig där heller då blir det bara bakslag även där. Jag gjorde i min takt och så mycket jag orkade till slut så blev man lite piggare efter man varit där. På nåt sett å kommer energin till slut, man får öka sakta, sakta. Men jag bröt ihop ett par gånger även där för att det var jobbigt.Det som hjälpt mig mest tror jag är meditationen och andningsövningarna, det har gjort att jag känner mig piggare i huvudet. Går mycket i skogen. Sen att jag får sova hela nätterna, visserligen med sömntabletter men det är så viktigt med sömnen. Nu när jag börjat på gymmet här i byn så kör jag cykel ca 20 min utan problem, lite crosstrainer, sen maskiner för bål, rygg, armar och ben. Har kunnat öka vikterna på maskinerna utan problem, känns jättebra. Kör tills jag blir trött ca en timme, men inget mer. Jag har blivit mycket bättre på att lyssna på kroppen att inte pressa sig något, det har ju gett resultat, är jättepigg när jag går där ifrån. Har inga måsten i mitt liv längre, har tagit bort dom helt, det var det ända man hade till slut när man blev sjuk. Har hittat en så bra balans i vardagen nu, det funkar utmärkt :).
   Visst är det guld värt att ha en sån handläggare :), han har varit med nästan från start och sett hur man kämpar och kämpar för att komma tillbaka, trots bakslag på bakslag. Han vet så väl att jag vill komma tillbaka, men det vill vi väl allihop :). Han är så bra, jag har verkligen haft tur, det var han som ville jag skulle gå på rehab med och det gav ju resultat :). Hoppas allt är bra med dig så gott det nu går :), kram

   Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att läsa att det går fortsatt framåt för dig och att du har hittat vägar att balansera med din energi så att den räcker lite bättre.❤❤❤
  Jag är glad för din skull.
  Min fysiska energi tar fort slut så trädgårdsarbete får vänta även om jag längtar efter att kunna jobba i min trädgård och göra fint nu på våren.
  Min psykiska energi tar slut ännu fortare.
  Jag har kraschat ordentligt efter att vi har fått besked om att vår älskade hund är svårt sjuk.
  Det är tufft att få ett sånt besked för alla hundägare och min utmattning har slagit till med full kraft igen.Kraftig influensakänsla, yrsel, illamående och en matthet som gör att jag knappt orkar stå upp.
  Kroppen reagerar så starkt på stress i en utmattning. Det spelar ingen roll om det handlar om försäkringskassan eller andra saker.
  Allt som kräver energi tar så mycket när man redan är på minus.
  Vad skönt att du har en bra handläggare på FK och att det har ordnat sig med din fortsatta sjukskrivning.
  Nästa vecka finns det en änglahund till i himlen.
  Jag verkligen inte riktigt hur jag ska klara det här men så är livet glädje och sorg, liv och död.
  Känner sådan tacksamhet över alla år vi har haft med en fantastiskt klok och fin hund.
  Var rädd om dig!
  Hoppas det ska fungera bra för dig med fortsatt arbetsträning .
  Jag ser fram emot att kunna arbetsträna så småningom när jag har lite mer energi.
  Kram från
  Annica❤❤❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack ja det känns så bra nu,hoppas att det fortsätter så :). Så trist för dig med hunden, vet precis hur det är, vi fick ta bort en av våra i somras, det är så svårt, men man får tänka på deras bästa ♥. Han blev bara sex år med sån svår artros så man måste ta beslutet till slut.Du kommer att klara det ♥, men visst är det påfrestande för kroppen och utmattningen med såna svårigheter till beslut. Jag vet hur det är när både kropp och knopp är slut. Energin tar slut så fort, hoppas du snart blir lite piggare :). För mig var trädgården rena terapin, jag gjorde det jag orkade sen satte jag mig en stund med en frukt, fortsatte sen om jag orkade. Kom ihåg hur ledsen jag blev förra våren när vi var i trädgården och jag orkade tio minuter sen var jag trött resten av dagen, blev så ledsen över det. Trädgården betyder mycket för mig och man vill så mycket, men energin finns inte där. Är något bättre i år men det tar på krafterna. Men har lärt mig att inte ta ut mig utan jag slutar när jag blir trött. Förut var man så envis och skulle lite till, och lite till, men nu lyssnar jag mer på kroppen :). Våra änglahundar får leka däruppe, har tre stycken där uppe :). Dom ger en sån energi. Ta hand om dig och hoppas det går bra med hunden, tänker på er. Styrkekram ♥♥♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s