Pigg och glad igen

Halloj

Här är allt nästan helt ok nu mer :). Har jobbat 75 % nu ett tag och det funkar jättebra :), min arbetsgivare gav mig ett helt nytt jobb vilket var ett måste för att klara av att jobba. Är så tacksam för att jag nu klarar av att jobba igen, sånt kämpande som det varit i fyra år, att jag fick denna chans till nytt jobb . Det har nu i november gått fyra år sen jag blev sjuk i utmattning, äntligen är man på rätt väg igen. Har lärt mig att hantera dagarna ganska bra, och lärt mig lyssna på kroppen ordentligt. Vilar när man behöver, det är det viktigaste, man känner direkt av om man försöker köra över kroppen, det funkar liksom inte, jag blir dålig direkt. Bröt ihop nån vända på jobbet för att det råkade bli lite för mycket. Man orkar inte vara lika social längre heller, den mesta kraften går till att orka jobba, men det får vara så nu. Man är social hela dagarna i jobbet så när man kommer hem är man ganska trött i huvudet.

Men det känns ändå nu som att livet ändå funkar helt ok ändå, vissa dagar har jag mer ork än andra :), då passar jag på att plocka och städa lite. I går så var vi först på julmarknad sen blev det till att pynta hela huset med tomtar och annat :), men jag var bra trött sen på kvällen.

Har inga problem med sömnen heller längre, slutat med alla sorters sömnmediciner vilket är jätteskönt. Orkar gå rätt långa sträckor nu mer, går över en mil om dagen i jobbet så det är skönt att få motionen där :), men sen blir det några hundpromenader med. Tränar gör jag ibland när jag känner att orken finns men inte kontinuerligt som jag kanske borde. Orken finns inte riktigt där ännu för sånt.

Det som fortfarande är kännbart är ju minnet, det har inte blivit jättemycket bättre, men tiden får väl utvisa hur det blir framöver :), är rätt jobbigt att inte komma ihåg och att glömma saker på jobbet, men det är som det är med det, inget att haka upp sig på längre. Det har blivit en vanesak att det är så :). Ingen katastrof har hänt än så länge :). Koncentrationen kan med vara lite besvärlig, framför allt om jag är trött, men det är mycket bättre än det varit :). Så det går framåt :).

Man har fått lära sig leva ett helt annat liv än innan man blev sjuk, och på ett sätt är man väl tacksam för det. Idag finns ingen press och stress i mitt liv som innan, det var helt galet liv man levde då. Idag förstår man att man blev sjuk. Jag ser folk i jobbet i bland som nästan stressar sönder sig, man försöker varna dom, men man vet ju själv hur man var, man viftade bara bort det.

Att få utmattningssyndrom var en ren katastrof för mig, det tog månader nästan år att varva ner både kropp och hjärna. hjärnan gick på högvarv länge, länge, behövdes inte mycket förrän hjärndimman var där, kändes som bomull i hela skallen. Så skönt att få slippa allt detta nu, alla bakslag som kom hela tiden, balansgången var otroligt svår länge innan man hanterade det.

Det jag kan säga är att man inte ska försöka att skynda på att bli frisk för det funkar absolut inte, jag försökte många gånger med allt möjligt som skulle vara bra, men det blev aldrig bra, bara värre. Tror man måste låta kroppen och hjärnan få läka i fred. Försök att få bort alla måsten, det var mycket det som gjorde mig sjuk, både stressigt jobb och alla måsten när man kom hem :(. I dag finns inga måsten alls i mitt liv, jag tar dagen som den kommer vilket är jätteskönt :).

Om ett par veckor ska jag upp på heltid och hoppas på att det ska gå bra :), jag planerar ju mitt eget schema så det ska nog gå vägen hoppas jag :). Mitt mål har hela tiden att komma upp på heltid :), många trodde aldrig att jag skulle komma dit, men nu är jag snart där :). Har jobbat mycket med mig själv för att nå hit och hjälpen jag fick på EPM är otrolig :). Jag hade liksom stannat i mitt tillfrisknande lite grann, kom ingen vart längre så när jag fick komma dit så blev det mycket bättre, fick många verktyg att jobba med :).

Kämpa på alla ni där ute med er utmattning, ge inte upp, låt det få ta tid.

Kram till er alla

4 reaktioner på ”Pigg och glad igen

    1. Fick lära mig tänka på ett annat sätt, måste ta bort alla måsten som finns i hjärnan. Sen att jag verkligen fick bekräftat att det tar lång tid detta, man ville inte riktigt få in det i huvudet. Men när kuratorn talade om det för mig så släppte liksom allting på nåt sätt. Man har kämpat och kämpat med att bli frisk genom att stressa fram nåt tillfrisknande som absolut inte fungerar genom att göra saker som folk säger är bra, men att göra saker fast man egentligen inte orkar är ju inte heller bra. Fick göra en massa övningar när jag var där tex meditationsövningar, övningar på att hantera stress situationer, vilket jag blev helt slut av men som sen fungerade ganska bra i verkligheten. Medicinsk Yoga som var helt fantastisk. Sen lite träning på deras gym i min egen takt, vilket jag inte gjorde från början :), man vill ju träna massor enligt min hjärna men det gick ju inte alls bra tog ut sig på en gång och blev galna bakslag, man vill ju vara duktig flicka även här :), men lärde mig sakta men säkert att öka på lite åt gången. Från början tyckte jag det var helgalet att träna överhuvudtaget eftersom man knappt orkade med en promenad. Men det gick bra till slut även där :). Tacksam över att jag fick denna hjälp i nio månader, det var försäkringskassan som ordnade detta och tyckte jag behövde detta vilket jag är tacksam för. Guidade meditationer på nätet har hjälpt mig mycket. Idag har jag inga måsten alls i mitt liv så skönt, tar en vila när jag behöver när jag är hemma, det får vara stökigt i bland man behöver inte stressa upp sig över sånt, det har jag fått lära mig som var jättepedant förr. Visst tar det på krafterna att jobba, man har ej mycket ork kvar när man kommer hem, men det får vara så. Vitaminer äter jag mer nu vilket också gjort mig piggare, Omega 3, magnesium, vitamin D droppar och vitamineral. Hoppas att du kommer vidare så småningom, jag hade så många bakslag tidigare men nu har det gått snart ett år helt utan. Tror man måste tänka till lite vad man gör med sin kropp och hjärna om dagarna, att vila hjärnan tror jag är jätteviktigt. Har fortfarande problem där men det kan hänga kvar många år till tyvärr. Lycka till :), kram och God Jul :), ta det lugnt i Jul och stressa inte med nånting, det blir jul ändå 🙂 ibland måste man lägga saker åt sidan för att bli friskare :).

      Gilla

    1. Tack :),kroppen är helt ok idag, men tyvärr har jag inte så mycket energi kvar när jag kommer hem från jobbet så jag orkar inte så mycket då. Skulle vilja orka träna lite på kvällarna men det finns ingen energi kvar till det tyvärr. Man har ju inte samma energi som förr, får vara glad ändå att jag orkar jobba full tid :). Hjärnan har fått sig en rejäl törn efter utmattningen, efter 5 1/2 år har jag fortfarande svårt med minnet framförallt kort tidsminnet, glömmer väldigt mycket fortfarande och blir det för mycket på jobbet blir det bara kaos i huvudet fortfarande, men man lär sig leva med det med, men visst är det frustrerande ibland. Man blir irriterad ibland att man glömmer så mycket fortfarande. Lite hjärnskador har man tyvärr fått av detta. Jag hade ju kört slut på både kropp och hjärna när det var som värst.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s