Blivit en lite dipp

Hej allesammans

Har nu jobbat full tid i tre månader och det funkar sådär just nu, har brutit ihop ett antal gånger sista tiden på jobbet, vilket är trist. Har blivit en del stress och press sista veckorna pga att jag varit sjuk ett par vändor i kraftiga förkylningar och då har folk som gjort mitt jobb inte skött sig ordentligt vilket innebär att jag fått slitit häcken av mig och det blev inget bra tyvärr,känner sig som en gammal trasa när man kommer hem. Blivit stressad och haft för mycket att göra vilket har inneburit att jag fått allvarliga problem med sömnen igen. Den här veckan har varit hemsk har legat vaken två nätter helt utan sömn och vissa nätter väldigt orolig sömn. I torsdags var jag så trött att jag bröt ihop, totalt slut i kroppen av allt.

Har haft mina funderingar ett tag om man ska gå ner i tid till 75% ett tag igen, men vi får se, jättetrist att fått problem med sömnen igen, inte ens sömntabletterna fungerar just nu. Fick ringa läkaren och höra vad jag skulle göra, då fick jag rådet att öka på med en halv tablett till vilket fungerat ganska bra sista två nätterna. Jag slutade ju helt med tabletterna en längre tid, så synd att behöva börja igen, men det är väl så här det kommer att vara säkert, att man får ta till tabletter ibland.

Skidåkningen blev det inget mer av heller sista vändan jag åkte höll jag på att svimma och visste knappt hur jag skulle ta mig hem, jösses, kroppen la av helt och hållet. Så just nu känns allt ganska jobbigt, man jobbar, äter och sover, orkar knappt med något umgänge alls. Man får säga ifrån mycket nu bland vännerna , det känns trist men när man inte orkar, man måste se sig själv i första rummet, och det har jag verkligen lärt mig med tiden att göra. Man är långtifrån frisk från detta, man ser hur det går när det blir för mycket, skulle så gärna vilja ut och motionera lite, men det kanske kommer så småningom.

Livet har verkligen blivit annorlunda efter utmattningen, under tiden man var hemma under sista året så kunde man samla på sig lite energi, men nu när man jobbat full tid ett tag så har även den lilla,lilla reserven gått åt igen. Full av energi kommer man väl aldrig få igen, men det är bara fortsätta att återhämta sig så gått det går. Det tråkiga kan jag tycka är att folk verkar tro att man är fullt frisk när man börjat jobba full tid, både vänner och kollegor verkar tro att man orkar hur mycket som helst vilket man inte gör. Man får vara tacksam för varje dag man tar sig till jobbet, kommer nog ta ett antal år till innan man känner sig hyfsat frisk, bara kämpa på :).

 

Vill önska alla en riktigt fin påsk med mycket sol :), kram

4 reaktioner på ”Blivit en lite dipp

 1. Tänker på dig❤❤❤
  Det är tufft när energin inte räcker till allt man vill.
  Ibland inte ens till några få saker man vill göra.
  Jag tror du gör rätt om du har möjlighet att backa lite i arbetstid.
  Finns inget arbete som är värt att riskera hälsan för igen.
  Livet består ju inte bara av arbete .Förstår din känsla av att känna dig som en trasa.
  Den känslan är inte rolig på något sätt.
  Tråkigt för dig att det inte funkade med skidåkningen.
  Jag kan bara gå lugna promenader efter att ha varit sjuk drygt två år i utmattning.
  En timme på påskafton med för många människor, prat, ljud och slamrande bestick gjorde mig dålig igen.
  Illamående, hjärntrött, svårigheter att fokusera, värk i kroppen, yr och matt.
  Det är svårt att föreställa sig hur det är att vara sjuk i utmattning om man aldrig varit där.
  Som du också skriver ärren och spåren av utmattning finns kvar även då man i bästa fall kan återvända till ett jobb igen.
  Ibland tvivlar jag på om jag någonsin kommer att komma igen.Överhuvudtaget komma tillbaka till ett liv med en kropp som orkar med ett vanligt vardagsliv och ett arbete i alla fall på deltid
  Jag lever så begränsat och inrutat.
  I tre dagar har jag tittat på de penséer min man köpt men inte haft energi att plantera dem i några små enkla krukor.
  För benen är matta och kroppen värker och är tung.
  Behövs så lite för att jag ska krascha och tappa all energi.
  Hoppas du i allafall har fått en fin påsk med återhämtning och att det känns lite bättre i kroppen nu.
  Var rädd om dig.❤❤❤
  Tänk på att jobbet klarar sig utan dig på heltid men att du har en familj som vill ha dig hel och frisk igen.
  Hoppas så att du med våren och ljuset hittar tillbaka till lite mer energi igen.
  Kram från
  Annica

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är lite trist, dagarna går lite upp och ner just nu. Hade en rejäl dipp förra helgen. Bröt ihop och fick en lite depression då jag tyckte allt var skit. När man dag ut och dag in vaknar och inte känner sig glad alls, det är inte kul alls, men nu är det bättre igen. Får ju inte vara ifred för mina vänner mellan varven, många som hör av sig och kommer förbi, men har sagt att jag inte orkar umgås så mycket nu när jag jobbar full tid. Känner igen det där med att ha mycket folk omkring sig, man blir otroligt trött i huvudet av för mycket prat, det känner jag även i fikarummet på jobbet ibland.
   Du kommer nog bli piggare du med så småningom :), en dag i taget :). Känner igen det där med blommorna :), Köpte blommor förra helgen och har fortfarande inte planterat alla. Man orkar inte med sånt när man jobbar. Nu är jag ledig fyra dagar och ska bara vila :). Hoppas du får en fin vår nu och kan återhämta dig ordentligt. Var rädd om dig med.
   Kram Helena←

   ❤ Har haft lite tufft sista tiden, men det börjar kännas bättre nu, men dagarna går upp och ner verkligen. Känner igen det där med mycket folk och mycket ljud, det är jobbigt man blir trött i huvudet, kan känna av det på jobbet ibland i fika rummet. När man är riktigt trött så hänger man inte med ibland när nån pratar med en. Hjärnan kan fortfarande stänga av om det blir för mycket. Jag blir så trött ibland på mig själv på jobbet då jag glömmer saker varje dag, sitter ibland och kör åt fel håll och mycket annat. Man tappar ord mm helt galet så det blivit, men man vänjer sig :). Men visst har man fått hjärnskador, det kommer man inte ifrån. Känner igen det där med blommorna, var precis så för mig med och är fortfarande :), köpte förra helgen och har inte fått i alla ännu :).Du kommer nog igen så småningom, ta en dag i taget :), blir kanske lite lättare nu när det blir varmare och man kan vara ute mer :). Själv ska jag vara ledig i fyra dagar nu och ska njuta av det :). Ha en jättefin helg nu, kram ❤

   Gilla

 2. Hej där! Fin blogg 💜 Det är förjäkligt när kroppen inte vill det man själv vill, eller när omgivningen inte vill förstå. De förstår inte från första början, sen intresserar dom sig inte ens över att försöka förstå hela processen. Många kommentarer jag får ”du ser frisk ut”, hatar de orden! Nej jag är inte frisk. Har jobbat med min utmattning i 7 år, innan det var jag mycket sjuk i drygt 2 år innan jag träffade väggen. Sov med ångest varje natt, alltså den var så stark att jag kände den i sömnen. Jag mötte botten och väggen på samma gång. Det blev sluten behandling 4 veckor. Hemskt! Jag kämpar än idag, men det börjar arta sig. Ja, det tar flera år att bli återställd, sen tror jag att man kan få men. Mitt ena men är min IBS :-/ men ge aldrig upp! Låt dig misslyckas för att lyckas och låt dig bara vara i de värsta perioderna, släpp pressen på dig själv just då. Mitt umgänge är lika med noll men vetu det gör mig inget, för jag har min familj som betyder allt och jag slipper slösa energin det tar med relationer. Särskilt när det blir drama. Dessutom tar det ju bara det att upprätthålla en vänskap, så nej jag lider inte. Enda gången jag lider är när jag tänker på att bjuda hem folk till nåt ljusparty eller som vid mitt bröllop, finns inga att bjuda :-D. Men du kämpa på! Själv har jag precis startat en blogg om utmattning och är i uppstarten, folk behöver upplysning om hur det faktiskt är.
  Keep it up! Tillsammans gör vi skillnad.

  Gillad av 1 person

  1. Tack :), förlåt att jag inte svarat, men är inte inne så ofta längre :). Man har så fullt upp med allt nu för tiden :). Det blir lite så när man känner sig pigg och frisk igen. Är så glad att jag inte fått så många återfall, trodde jag skulle få fler. Men nu har jag jobbat full tid ett helt år och det har gått kanonbra. Trodde aldrig att man skulle komma upp på hel tid igen som man kämpat. Hoppas att det ändå nu går åt rätt håll för dig nu. För mig var det nu fem år sen jag insjuknade ordentligt, brände ut både hjärna och kropp på en gång, så jäkla sjuk, usch vill inte ens tänka på det. Har inte så jättemycket umgänge heller längre, man har så mycket folk omkring sig på jobbet jämt så man orkar helt enkelt inte med så mycket mer umgänge när man kommer hem och jag lider inte heller av det jag heller :). Trist att du fått IBS, det har jag sluppit som tur är men det ända jag känner av idag är väl att hjärnan skadats en del av detta, kommer inte i håg så mycket, glömmer en del. Tål inte stress längre alls. Men man har lärt sig leva med det med, kommer aldrig att hamna i denna situation igen fy sjutton, är noga med att vila och känner jag att jag är för trött för saker är det vila som gäller, då får man bortprioritera saker ibland. Ända fördelen med detta är väl att man lärt sig leva ett helt annat liv än innan. NU har man ett helt stressfritt jobb och ett stressfritt liv här hemma och det är ju helt underbart :). Ska gå in och titta lite på din blogg senare :). Hoppas allt ordnar sig för dig, kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s